Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 00:00

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΑΡΩΓΗΣ)-ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Rate this item
(0 votes)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.ΣΥ. Α.Ε. (πρώην ΗΛΠΑΠ)

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για τo συνδικαλιστικό κίνημα.
Ήδη βιώνουμε αναδιαρθρώσεις που προωθούνται.
Αναδιαρθρώσεις που  μέσα από το  ασφαλιστικό, την αξιολόγηση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στοχεύουν σε   ένα φτηνό, ευέλικτο και ελεγχόμενο εργαζόμενο, απασχολήσιμο χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία.

Σήμερα λοιπόν επιβάλλεται να καταστήσουμε το συνδικαλιστικό  κίνημα ικανό να ανταποκριθεί στη δίνη των επερχόμενων συγκρούσεων.

Το αίτημα για δημιουργία ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΑΡΩΓΗΣ)-ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ  υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η αναγκαιότητα ύπαρξής του, ειδικά κατά την περίοδο  μεγάλης  απεργίας είναι καθοριστική .

Στόχος του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΑΡΩΓΗΣ)-ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ είναι η οικονομική στήριξη των  μελών και η ενίσχυση των απεργιακών αγώνων. Η ιστορία και η παράδοση του εργατικού κινήματος μας δείχνει ότι η στήριξη και  η εργατική αλληλεγγύη είναι ικανές να δυναμώνουν τους αγώνες και τους αγωνιζόμενους.

Βέβαια με τη δημιουργία του απεργιακού ταμείου δεν πρέπει να υποβαθμίζεται η ταξική συνείδηση των εργαζομένων. Στόχος του ΤΑ-ΑΤ. είναι η στήριξη των απεργούντων και η ενίσχυση των απεργιακών αγώνων που έχουν μεγάλη διάρκεια. Το Α.Τ. δεν έχει στόχο να υποκαταστήσει τους αγώνες αλλά να είναι μοχλός στην ανάπτυξή τους και στην μεγιστοποίηση της μαζικότητας και της έντασής τους.

Read 1210 times Last modified on Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 16:32